Nieuwsbrief mei 2015

Na de start in december is de Noordenveldse Uitdaging de afgelopen maanden bezig geweest om het bedrijfsleven in onze gemeente te verbinden met maatschappelijke initiatieven. Met deze nieuwsbrief willen we u een kleine indruk geven van dat wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de Noordenveldse Uitdaging misschien ook voor uw organisatie van belang kan zijn.

De Noordenveldse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We bemiddelen in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen (geld). We zijn een ondernemersnetwerk dat dóet.

We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen. Niet alleen tijdens NL Doet, maar het hele jaar door!

Eerste match, een kerstdiner voor vrijwilligers van de voedselbank aangeboden door het Gevangenismuseum

Nico Borgman: “Steeds meer bedrijven vinden het steeds belangrijker om iets terug te geven aan de samenleving. De bedrijven hebben kracht, kennis of materiaal, iets wat veel organisaties heel goed kunnen gebruiken. Door de verbinding te leggen tussen het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties en verenigingen in de gemeente Noordenveld kunnen we elkaar helpen. Zo bood het gevangenismuseum een kerstdiner aan voor de vrijwilligers van de voedselbank, helpt Liewes Roden het Alzheimercafé met het versturen van uitnodigingen voor hun bijeenkomsten en zijn we voor verschillende initiatieven op dit moment op zoek naar spullen, expertise en materialen. Heeft uw organisatie een vraag, geef het door!

 

Wij doen ons best om te zorgen voor de juiste match.”

 

In Altena wilde de Dorpsbelangenvereniging graag een diascherm. Nadat ze dit gemeld hadden bij de Noordenveldse Uitdaging zijn we op zoek gegaan binnen het netwerk. De Rabobank had een scherm dat ze niet meer gebruikten. Op deze manier kunnen spullen een tweede leven krijgen en tegelijkertijd leren verschillende organisaties en bedrijven elkaar kennen. Goed voor de samenleving, goed voor het milieu, goed voor de portemonnee, goed noaberschap.

 

Wilt u meer weten over de Noordenveldse Uitdaging, op de hoogte worden gehouden van het aanbod, heeft uw organisatie spullen over of wilt u ook meedoen? U kunt dan contact opnemen via de website, www.noordenveldseuitdaging.nl of via het mailadres info@noordenveldseuitdaging.nl

Natuurlijk kunt u ook bellen: 06-27004287 of 050-317 6500

Pin It on Pinterest

Share This