Digitale vaardigheden: hoe kom je daar aan?

Digitale vaardigheden: hoe kom je daar aan?

Mensen hebben steeds meer digitale vaardigheden nodig om mee te kunnen doen. De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk te zoeken of om een verhuizing door te geven. Vanaf 2017 gaat alle communicatie met de overheid via internet. Ook bankzaken gaan veel via de computer.
Om mee te kunnen blijven doen is het handig om die vaardigheden te hebben of te leren.

Waar kunnen mensen in en rond Noordenveld terecht voor cursussen of hulp?

VOOR PERSONEN:

De bibliotheken in Roden, Peize en Norg organiseren verschillende cursussen:
Klik & Tik: een cursus om kennis te maken met computers en het internet. Deze cursus is bedoeld voor mensen die weinig tot geen verstand hebben van computers, internet en/of social media. De cursus is gratis en een lidmaatschap van de Bibliotheek is hiervoor niet verplicht.
Digisterker: Werken met de elektronische overheid.
Hoe kunt u gebruik maken van digitale (overheids)diensten, zoals van de gemeente, mijn overheid, UWV, Sociale Verzekeringsbank. De cursus helpt u op weg.
Digitaal spreekuur: Hulp bij het downloaden van e-books, inloggen op website of het gebruik van bibliotheek-apps. Elke maandag 14.00 tot 16.30 uur, bibliotheek Roden. (gratis)
Bij voldoende aanmeldingen gaat een cursus van start.
Telefoonnummer: 088 012 8245 voor Roden, 088 012 8430 voor Peize, 088 012 8415 voor Norg. Website www.bibliothekendrenthe.nl

Seniorweb Leek 
SeniorWeb Leek & Marum is een regionale afdeling van het landelijk opererende SeniorWeb, een vrijwilligersorganisatie op gebied van ondersteuning van PC-gebruik en computeronderwijs door, voor en aan ouderen.
Het docententeam bestaat uit 30 personen: onbetaalde, maar deskundige en enthousiaste computervrijwilligers.
SeniorWeb Leek & Marum functioneert onder de paraplu van de Stichting Dienstencentrum voor Senioren ‘de Schutse’ in Leek.
Voorbeelden van cursussen en workshops:
De workshop Computer Oriëntatie
Vernieuwde cursussen Windows 10 (beginners-basiscursus en voor Overstappers);
Nieuwe opzet van een cursus Internet, E-mail en Veiligheid;
Workshop rond fotobewerking met app Foto’s;
Vernieuwd ook is de workshop Bestanden en mappen, Verkenner en OneDrive.

De deelnemers kunnen de cursus op eigen leertempo volgen 
Informatie: telefoon: 0594-512334 Website: www.seniorweb-leek.nl

Computersoos (de Dobbe)
De computersoos is elke maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur voor problemen met computer en tablet èn voor de gezelligheid. Koerskamp 2a, 9301 BE Roden

Computerdienst (WiN)
Voor hulp bij problemen met internet, mail, computer, printer, telefoon, tv instellingen enz. kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van de computerdienst. Bereikbaar via WiN: 050-3176500 Schoolstraat 50 9301 KC Roden.

VOOR (VRIJWILLIGERS) ORGANISATIES

Compuservice4you
Wil kennis delen over het maken van websites. Wanneer u vragen heeft over uw website, computer, laptop of tablet kun u gewoon vrijwblijvend even binnen lopen bij Compuservice 4 You, Julianaplein 12 in Roden. Natuurlijk kunt u ook bellen:
Contactpersoon: Diane Bronsema tel. 050-8504499

VRAGEN?
Mocht u behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het gebruik van mobiele telefoons, tablets en dergelijke, meldt het ons en dan kijken we of we hiervoor iets kunnen organiseren.
WiN, Schoolstraat 50 9301 KC Roden, telefoon 050-3176500 email: steunpuntvrijwilligers@welzijninnoordenveld.nl

Pin It on Pinterest

Share This