Soms komen wensen uit

Voor gSv in Roden ging een lang gekoesterde wens in vervulling. De vereniging voor aangepast sporten wilde al lange tijd een tillift en een aankleedbrancard zodat mensen die aangewezen zijn op een rolstoel zich ook in het zwembad kunnen omkleden.

De afgelopen twee jaar is geprobeerd subsidie te krijgen voor deze voorziening. Een jaar geleden werd er ook een aanvraag gedaan bij de Noordenveldse Uitdaging. Dit was een uitdaging die niet zo makkelijk te realiseren was, het is een hele dure voorziening die aan veel eisen moet voldoen. In een verhaal in De Krant van december vertelde manager Tanja Haseloop dat deze wens nog openstond.

Dit bracht ondernemer Aernout Bos ertoe contact op te nemen met de Noordenveldse Uitdaging. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Aernout Bos van A.B. Software en Consultancy BV en Peter Westra van Zorgplaza overhandigden de lift en brancard tijdens de dag voor aangepast sporten in sportcomplex de Hullen aan de vrijwilligers van gSv.

A.B. Software en Consultancy heeft de lift en brancard gekocht, Zorgplaza zal de komende vijf jaren zorgen voor opleiding, keuringen en onderhoud. Als sponsor van onder andere het rolstoelhockey weet Zorgplaza hoe belangrijk sporten is voor mensen met een beperking. Aernout Bos zei bij de overhandiging: “Ik ben blij dat ons bedrijf dit kan doen, maar veel belangrijker zijn al die vrijwilligers die het mogelijk maken dat iedereen mee kan doen.

De vrijwilligers van gSv waren heel erg blij met deze verrassing. Voorzitter Henk van der Meij: “Nu kunnen nog meer mensen komen zwemmen. We hopen dan ook dat dit breed bekend wordt bij mensen die aangewezen zijn op een rolstoel. Op de website van de vereniging, gsvroden.nl, vindt u alle informatie”. Dat plaatsen we natuurlijk graag. Een uitdaging die uiteindelijk gelukt is door een stuk in De Krant en betrokken Noordenveldse ondernemers.

Tillift2 Tillift3

foto’s: Ron Jobing fotografie

Pin It on Pinterest

Share This